Verzorging van Crystal red garnalen

Praktische tips waar je rekening mee dient te houden voor een succesvol aquarium met crystal red garnalen. Garnalen leven graag in een groep met veel aquariumplanten en voldoende voedsel. De wetten van de natuur gelden ook voor Crystal Red garnalen. Ze vermenigvuldigen zich graag maar er bestaan ook risico's dat ze prooi worden. Als u de garnalen combineert met niet te grote vissen en voldoende voeding geeft, dan creƫer je een prettige leefomgeving.

Voeding voor garnalen

Garnaaltjes zijn gevoelige diertjes. Het is belangrijk om met gebalanceerde voeding een sterke weerstand op te bouwen. Dit houdt de populatie beter bestand tegen wijzigingen of verslechtering van de leefomstandigheden (ph waarde, temperatuur). Wij hebben in de webshop speciale voeding voor crystal red garnalen.

Over voeding

Aquarium onderhoud

Garnalen helpen u om het aquarium te reinigen maar verzorg ze goed met gezonde leefomstandigheden. Ververs het water op tijd, verwijder dode vissen / plantresten en beperk grote veranderingen in klimaatomstandigheden. Crystal Red garnalen houden van voldoende licht en een temperatuur rond de 25 graden. Voor meer informatie over het onderhouden van garnalen, click hier.

Over waterkwaliteit

Aquariumplanten

Garnalen houden van een voedzame omgeving met veel plantengroei. Aquariumplanten bieden bescherming als schuilplaats en ze hebben een positieve invloed op de waterkwaliteit. Als er onvoldoende voedsel in de kom is, beginnen de aquarium garnalen ook te knabbelen aan de plantjes. Dat wil je liever voorkomen. Er zijn wel een aantal plantjes voor garnalen die geschikt zijn voor ze.

Over aquariumplanten